Ud af hamsterhjulet?

Kære dig,

havde jeg ikke lovet at skrive herinde igen? Og så blev der helt stille. Ja, tingene går jo sjældent som planlagt, så det der skete var at jeg fik arbejde. Jeg fik en vikarstilling på fuldtid, og så var der bare tempo på.

Det har været en omvæltning for mig og os som familie. Stillingen var tidsbegrænset til februar, så vi sagde til os at vi jo kan prøve om det kommer til at fungere. Tre børn og begge forældre på fuldtid, det var langt fra det vi egentlig forestillede os. Men, alligevel sagde jeg ja. Jeg trængte også bare til at komme ud.

Det har været hårdt og fedt. Men jeg var også lettet da det var slut. Jeg savner dog de dejlige elever jeg mødte på skolen. Jeg havde ønsket at det havde været nedsat tid og nogle af de fag jeg har læst og brænder for. Men alligevel har jeg lært en masse af det. Og det har vi også som familie. For pludselig bliver en ting helt tydeligt for én, og det er værdierne. De værdier man har i livet eller dem man ønsker at have i livet.

Vores lille landsbyskole hvor vores ældste datter går, skal lukkes til sommer. Jeg har fortalt om det før, det har stået på 1 1/2 år. Men vi havde da håbet at det ikke sker. Men der skal spares, som overalt, og der bliver sparet de forkerte steder (efter min mening). Vi har derfor besluttet os for at sætte vores dejlige hus til salg og flytte bopæl nordpå, rettere sagt til Danmark. Det har godt nok ikke været en nem beslutning. Og vi er måske heller ikke den type menneske der har det nemt ved store beslutninger. Men nu er vi inde i processen. Vi håber at huset bliver solgt inden sommer, så vi kan flytte i sommerferien.

Vi ved dog ikke endnu hvor vi skal flytte hen. Vi har set på en friskole og en folkeskole, fordi det er vigtigt for os at børnene får lov til at gå i en skole der har værdier der matcher vores, værdsætter kreativitet og musik og følger den Grundtvigske tanke om at danne det hele menneske. Vi føler at den udvikling skole og uddannelsessystemet tager de sidste år, ikke fremmer det enkelte barns udvikling og med prioritering af faglighed og naturfag, bliver det kreative og musiske desværre sat på sidespor. En friskole kan derfor kun være det rigtige valg for os. Vi har set på “Den nye friskole” i Sønder Vilstrup og den var vi ret vilde med. Det ligger også dejlig tæt på vand og skov. Men alligevel ved vi ikke om det igen er for langt ude på landet. Vi har også overvejet om vi ikke bare skal leje noget til at starte med i stedet for at købe. Vi har også leget med tanken om at gå på pause et år og give os lov til at finde ind til vores kreativitet igen. Det føles som om vi er på vej ind i et nyt afsnit af vores liv. Vi arbejder med os selv, og prøver at rette kompasset ud mod hvordan vi vil leve vores liv som vi ønsker at det skal være. Vi har også overvejet om at flytte til en ø. Rettere sagt Ærø, som jeg føler en stærk forbindelse med fordi jeg har været der næsten hvert år siden jeg har været barn.

Som du kan læse så ved vi overhovedet ikke hvad der kommer til at ske det næste halve år. Det er udfordrende. Men også spændende. Og sådan er livet. Hvis du har lyst så kan du følge med her, måske går du eller i netop med de samme overvejelser og tanker?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s