Regnvejrsdage, snotnæser og pebernødder

Jeg ligger i seng og har puttet den mindste og den mellemste. Jeg elsker de stille minutter hvor deres åndedræt bliver regelmæssigt og roligt og jeg tænker på hvordan dagen har været. Nu sover de trygt ved min side. Jeg er så glade for at være mor til tre dejlige unger.

Jeg ligger her og tankerne flyver afsted. Jeg er begyndt at skrive en gammeldags blog. Det vil sige i en lille bog og med kuglepen. Den ligger fremme i køkkenet og når jeg har tid skriver jeg det vigtigste ned der er sket og ting jeg vil lave og skal huske. Jeg samler gode opskrifter og børnenes sjove ord, som Malte der kalder balloner for pustelonner. Det er dejligt. Jeg kan huske at min mor skrev sådan nogle bøger. Og jeg håber at jeg en dag må læse dem, om vores barndom. Det er en skat. Jeg lavede sådan en bog da jeg var på interrailtur gennem Frankrig med min veninde Anna. Vi skiftedes til at have den. Og nu har jeg faktisk haft den i mange år fordi det er længe siden at vi så hinanden. Alt for længe. Men denne bog har jeg nok stadigvæk når jeg engang bliver gammel. Og jeg vil have at mine børn har sådan nogle bøger de kan læse i. Bare sådan om vores hverdag.

Jeg har prøvet at huske tilbage til de gode minder fra barndommen. De der små blink der indimellem lyser op. Fremkaldt af en følelse, en lugt eller en lyd. Et øjeblik siden var det det bløde uldtæppe på min fod der beamede mig tilbage på min fars sofa. Jeg husker at når han puttede mig så læste vi altid en bog og legede “jeg ser noget som du ikke kan se”. Jeg husker hvordan hans uldtrøjer altid kradsede lidt mod min hud. Jeg husker knapperne, hans halskæde og hvordan han spillede mundharmonika for mig. Udenfor gik solen ned. Fuglene sang. Et øjeblik, få sekunder, men et uforglemmeligt minde. Og det er det der tæller. I vores liv. De her gode øjeblikke fyldt med nærvær. Fyldt med betydning fordi man som voksen var tilstede. Og selvom min far ikke havde meget tid til os børn ellers, så havde vi de her øjeblikke om aftenen i weekenderne. Så selvom det ikke var så tit, fordi det kun var hver anden weekend så var det alligevel nok til at blive et dejligt og værdifuldt minde. Man kan som forældre ikke skabe gode og værdifulde minder for sit barn hver dag. Det har man ikke overskud og tid til. Men man kan bevidst tage sig tid til nærvær og skabe ritualer der har stor betydning for ens barn.

Julen nærmer sig og dermed også ønskelister og spørgsmål om hvad børnene skal få i gave. Der vælter allerede rundt med legetøj i huset og det stritter mig imod at købe endnu mere bare fordi der så er endnu flere af de ting der i forvejen er. Den ældste er vild med Mia and Me, men legetøjsfigurerne til serien er noget frygteligt plastik lort. Hvis jeg må være ærligt. Jeg har sagt til hende at hun ikke skal regne med at få alt det der står på ønskelisten. Men efterhånden tror jeg at hun skal være glad hvis hun overhovedet får noget af det der står. Hun er nemlig for eksempel vild med at male. Og hun sidder timevis ved sit skrivebord og maler flotte billeder. Derfor vil jeg meget hellere give hende nye farver, godt papir og pensler. Det har hun længere glæde af efter min mening. Men jeg er lidt bange for at hun bliver skuffet juleaften. Jeg prøver at finde et kompromis mellem det hun ønsker sig og det jeg synes er en god gave.

Ellers bliver der bagt en masse peberkage. Jeg prøver at holde det som Petterson fra Petterson og Findus og altid have en rest peberkagedej i køleskabet. Det holder sig i virkelig lang tid og når der er tid laver vi lige en bageplade fyldt med duftende småkager. Jeg glæder mig til jul i år. Jeg er ret afslappet omkring det. Vi holder jul hos familien i Danmark og mødes hos os anden juledag. Det betyder at jeg ikke skal lave vildt meget mad. Vores julepynt laver vi selv i år. Det er “vores projekt” for tiden. Lige nu ligger der en del grankogler på radiatoren i køkkenet. Den har vi samlet og når de har åbnet sig så bliver de malet og der kommer glimmer på og bånd i. Jeg har også købt bivoksplader som vi bruger småkageformer til til at lave hjerter og stjerner af som også kommer op at hænge. Jeg tror det bliver et flot juletræ i år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s