Efterår er nu

Hverdagen er fyldt og allerede i uge tre efter sommerferie kan det mærkes. Energien er ved at slippe op. Jeg er mere sur og skælder hurtigere ud. Øv. Jeg havde håbet at den dejlige følelse af feriens overskud ville vare længere. Og alligevel kan hverdagen også være dejlig. Som i går hvor jeg endelig havde tid til at gå ud og male med Ida og Malte i acryl. 

De færdige billeder
Vi maler udenfor i regnpausen

Jeg har mange tanker i hovedet. Den der fylder mest er hvorfor jeg føler mig så utilfreds og stresset i hverdagen. Hvad kunne vi ændre? Er det liv jeg vil leve langt fra det liv vi lever nu? Jeg kan bare mærke at de her dage der starter klokken fem og slutter halv ti og som er fyldt med oprydning og rengøring, madlavning, indkøb, kørsel, skænderier osv. Ikke gør mig tilfreds og glad. Måske fordi jeg fylder dem med ting der ikke gør mig glad? Måske fordi jeg bruger for lidt tid på mig? I dag lavede jeg mine bækkenbundsøvelser. Ida og malte var afleveret og Linnea sov. Da jeg var færdig blev jeg bare liggende. Jeg lyttede til afspændingsmusik og mine tanker fløj afsted. Jeg lå måske ti minutter inden Linnea vågnede. Og det var så dejligt. Det var afspænding. Det skal jeg lave noget mere. Bare ligge og lave ingenting. 

Malte ser på regnvejr

I mandags var min fars fødselsdag. I år er hans død otte år siden. Det går mig på hvert år. Jeg savner ham. Og jeg havde ønsket at Anders havde lært ham at kende. Jeg ville gerne snakke med ham om den udvikling som verden er i gang med, Trump, Nordkorea, brexit, klimakrisen og landbrug. Han var så klog og havde forstand på mange ting. Desuden lagde jeg stor vægt på hans mening. Ikke at han altid havde ret, men jeg tror at vi i dag kunne diskutere på en ny og anden måde end dengang, nu hvor jeg er voksen (eller sådan noget). Det ville have været spændende. 
Vi samler æbler og får byttet dem til æblesaft

Ellers har vi nu besluttet os for (eller nok mere jeg, men Anders er med på det) at vi kun køber regionalt og økologisk kød og mælk. Det er meget dyrere, så vi spiser mindre kød og jeg laver madplan og bruger resterne. Vi smider mindre ud. Hvis maden har den pris så kan jeg mærke at jeg er mere respektfuld med den. Vores økologiske kasse vi får hver uge har vi også ændret til en “basis kasse” som de kalder det, så der er også brød, æg, ost og pasta i. Ud over frugt og grønt. Det er en god udvikling. Jeg kan mærke at det gør mig mere tilfreds. Jeg spiser også flere grøntsager, især råkost og frugt. Jeg er begyndt at lave “overnight oats” til os af og til. Det er nemt og lækkert. Fx dem her:

Havremælk, havregryn, havrespelt, mandelmos, vanilje sukker, jordbær/banan.

Rystes i glasset og stilles på køl natten over. Næste morgen hælder jeg det i en skål, kommer kokosmælk på og friske frugter som mango og banan. Super lækkert! Resterne bliver blendet til en smoothie. No waste.


Jeg har haft to uger hvor jeg næsten ikke spiste slik. Mit hjemmebag spiste jeg selvfølgelig. Men jeg købte og spiste ikke slik. Sidste weekend gik det så helt galt og vi købte bland selv slik i grænsehandelen for fire kroner for hundrede gram. Det er vildt billigt! Vi stoppede os med det den aften på sofaen og bagefter havde jeg det rigtig skidt. Min hud kløede og jeg følte mig oppustet. Jeg fortrød. Men denne uge er energien på lavt blus og jeg kan ikke lade være at snuppe lidt slik hist og her. Men sådan er det. Der er de uger hvor der er brug for det og dem hvor det kan undværes. 

Vi spiser kanelsnegle og ser på regnvejr fra køkkendøren
Sommeren er stensikker forbi. Det gik hurtigt. Et regnfyldt efterår kommer susende imod os. Jeg kan godt lide efterår. Det er faktisk min yndlings årstid. Alle de smukke farver på bladene og de sidste blomster. Den varme sol. De stille dage med blå himmel og kølig luft. Duften af modne æbler. Lyden af regn. Pejsen der tændes. Varm kakao og kanelsnegle med kardemomme. Tågen der danser over de sorte marker. Lanterner der gynger til sang i mørket. Jo der er ganske vist mange smukke ting i efteråret. 
Mere regn

I dag gik vi i gang med at lave lanterner sammen med mormor. Lanterneoptog er fast tradition her og det er nu også smukt at gå med små hænder i mine og sang og lys gennem en mørk efterårsaften. I børnehaven er der suppe og pølser bagefter og brandvæsenet følger optoget. Det er stort for børnene. 

Smukt, smukt, smukt

Glæder du dig til efteråret? Har i ritualer i ser frem til? 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s