Planer planer planer 

Den sidste post er et stykke tid siden og det skyldes forskellige ting. For det første har jeg bare nydt ferien og tiden med min familie. Sådan nydt helt ud i fingerspidserne. Følelsen af at være vokset endnu mere sammen. Os og børnene og os som kærester, mand og kone. Det tager tid at komme ud af hverdagens stres. At tale sammen igen og at tage hensyn, i stedet for at tænke “jeg, jeg, jeg”. Og at føle “jeg kan ikke mere”. Nu er der ny energi og masser af kærlighed. 


Vi har snakket om at starte nogle projekter herhjemme som måske gør hverdagen nemmere og følelsen af at være familie og at lære for livet større. For det første starter vi en familiekalender der strækker sig over en uge. Vi vil snakke den igennem med børnene om søndagen, om ugens aktiviteter og legeaftaler. Her satser vi på en fast dag til legebesøg og en til besøg af mormor. Den familieplan vi har bestilt er magnetisk og hvert familiemedlem har en egen spalte. Jeg sætter et billede op når den er kommet op og vi er i gang. Og selvfølgelig fortæller jeg om den er nyttig eller pjat. 

Vi vil også lave madplanen sammen, børnene får lov til at vælge en ret hver. Dertil printer vi billeder af otte forskellige retter ud som børnene kan vælge imellem eller de finder selv på noget. Resten bestemmer vi. Børnene får lov til at vælge mellem børnenes favoritter som jeg formoder er:

Pandekager ( først med ost og ketchup og bagefter med æblemos og kanelsukker)

Risengrød med æblemos 

Fiskepinde med kartoffelmos og spinat

Kyllinge Nuggets/fiske nuggets med pomfritter 

Hjemmelavede Burger

Hjemmelavet Pizza

Pasta med Tomatsovs 

Spaghetti Bolognese 

Og dermed adskiller vores børn sig sikkert ikke fra dine. Men som sagt så må de kun vælge en ret hver for en uge. Resten vælger vi. 

Feriemad
Lækker gulash

Vi har også snakket om projekter man kunne gå i gang med sammen. Dermed mener jeg, at man vælger et tema, fx “hvordan bygger jeg min egen bue og pil” eller “hvordan kan jeg lave min egen drage” eller “lær at snitte” eller “hvordan lapper jeg en cykel” eller “hvordan dyrker jeg grøntsager” osv. Så finder man informationer sammen, på biblioteket, nettet eller hvor det kan være. Og så afsætter vi en fast tid under ugen hvor alle arbejder på projektet. Hver kan bidrage med det han nu kan. Et projekt færdiggøres altid inden det næste starter og hver må foreslå et nyt projekt. Jeg synes tanken er spændende og den imødekommer mine ønsker om at vi både kan være sammen og at børnene lærer noget for livet. Jeg holder jer opdateret når vi går i gang og mens vi er i gang. 

Jeg har virkelig nydt den her ferie. Den har ført mig for øjnene at jeg er der i livet hvor jeg gerne vil være. Med de mennesker jeg allerhelst vil være sammen med. Og det er ikke altid nemt, og der er dage hvor jeg virkelig er meget meget udmattet, jeg ved at de dage kommer. Men jeg ved også at der igen vil være andre dage, skønne dage med masser af energi og gode ideer. 


Jeg har i øvrigt fået en ny bagebog af min søster som har været i Sverige. Den er propfyldt med lækre opskrifter som jeg vil arbejde/bage mig igennem i løbet af sensommeren og efteråret og vinteren. I får sikkert nogle resultater at se. 

Kanelsnurror

Og mens huset fylder sig med duften af hjemmebagte kager og brød, så er Tutten i gang med at opdage verden på maven og smage til frugter, grøntsager og grød ud over mors mælk. Tiden flyver simpelthen afsted. Og jeg nyder at jeg kan putte med hende om natten (co-sleeping) at føle at varme og beskytte hende og at vågne om morgenen og møde hendes kæmpe smil. Jeg ved jo hvor hurtigt de bliver store, så vi nyder det virkeligt at dele seng med dem. Og jeg bliver helt sikker vedmodig når jeg tænker over at det her er sidste gang. Så snuser jeg ekstra dybt til Tuttens og Lillemandens hår når de ligger en i venstre og en i højre arm om natten. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s