De sociale medier

I dag har jeg lagt følgende billede op på Instagram

Instagram vs. Reallife

Jeg ved godt at hvis jeg ville bruge tid på at træne, hvis jeg ville spise sundere og mindre så ville jeg tabe mig og komme i form. Og jeg ved at der er mange kvinder derude der siger at det super godt kan lade sig gøre og der er en del mænd der også kræver dette af deres kærester. Men helt ærligt, jeg og dermed min krop har i ni måneder gjort alt det bedste for at skabe et lille mirakel og været igennem en hård og smertefuld fødsel. Jeg har ikke sovet en nat igennem i over et år, jeg har tabt mere end halvdelen af mit hår, jeg har haft ømme brystvorter med blodskorpe, brystbetændelse, hæmorroider, astma, jeg er gået med støttestrømper og har ikke spist et måltid i ro og fred i flere år. Ikke til at glemme at jeg aldrig har lov til at skide i ro og fred, nogle gange glemmer jeg også at tisse en halv dag fordi jeg løber fra at skifte bleer og tørre numse til oprydning og mad i gryder. Om aftenen er jeg så smadret at jeg nogle gange føler at jeg ikke kan tænke ligeud. Jeg kan ikke sætte en sætning fornuftig sammen eller jeg har kvalme af lutter træthed. Måske er der virkelig kvinder der har det der overskud til at træne og ikke fylde sig op med chokolade og Chips om aftenen, men det er ikke mig. Jeg bliver det værste menneske når jeg er sulten. Og så kunne jeg overhovedet ikke beholde nerverne overfor børnene. De har ikke brug for at jeg er i good shape, de har brug for at min hjerne og nerverne er og min sjæl. Måske er der om nogle år tid til træning igen, men det vil jeg ikke længes hen imod nu. Eller bebrejde min krop for. Den har skabt tre vidunderlige børn. Den har lov til at slappe af og sunde sig. I øvrigt producerer den jo stadig mælk som lille Tut drikker en masse af og det skal der også være overskud til. Hvis i har det som mig så kommer her fem gode råd:

1. Hold jer fra grønne smoothies

2. Hav altid jeres yndlingsis i fryseren

3. Lyt til hvad din krop har brug for, lige meget om det er en ostemad, en skål chokolademysli klokken elleve om aftenen eller spaghetti til morgenmad

4. Spis sundt hvis du kan og orker

5. Spild ikke din tid på at tænke negativ over hvad du alt sammen har spist i dag. 

Hvad tænker i? Er jeg fuld af dårlige undskyldninger? Hvordan har i det med jeres kroppe efter fødslen? Hvorfor kræver medierne af mødre at de hurtigst muligt igen skal passe i de gamle bukser? At der ikke sker en forandring med kroppen eller at den ikke skal kunne ses? 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s