Hvad vi fik dagen med at gå med og tak igen til Lillemandens skytsengel

Vi er tvangsmæssigt isolereret i denne uge fordi Lillemanden har hånd-mund-fod sygdom hvilket er meget smittende. Derfor bliver vi hjemme det meste af tiden. Vi havde lyst til pizza og fra overvejelser om at hente Pizza ved yndlingsitalieneren blev det til at lave Pizza helt fra bunden og bage dem på pizzastenen på grillen. 

Vi tog afsted for at handle ind og smuttede i byggemarkedet for at købe noget farve. Indtil nu har vi i huset på første etage kun haft to lukkede værelser. Det ene er Idas og det andet vores soveværelse. Malte har haft et åbent legerum hvor der også stod puslebordet. Ida og Malte sover i Idas værelse, det var noget vi prøvede. Altså at flytte Malte ud af vores seng og med ind på Idas værelse. Desværre er han begyndt på at kravle ud af sengen og gøre hærværk på storesøsterens legetøj. Og han kaster ting på hende. Og ødelægge bøger. Ida bliver selvfølgelig temmelig ked af det og vi synes at det er på tide at Malte prøver at sove inde på sit eget værelse. Der kan han så kun ødelægge sine egne ting. Derfor skal der bygges en væg der lukker det åbne legerum. Samtidig vil vi male to af væggene. Vi har også magnetfarve stående i knapt et år nu som heller ikke er blevet taget i brug endnu. I hvert fald fik han lov til at vælge en farve og det blev delfinblå. Tror Anders satte tre krydser for at det ikke blev lyserød. For min skyld kunne det også være lyserød. Jeg havde nok valgt en lys grå tone og noget orange. 

Hjemme igen blev der lavet dej. 


Vi har brugt:

1 pakke gær

500 ml lunken vand

1 Kg mel

1 tsk salt 

Rør gæren sammen med vand. Kom mel og salt i og lad dejen hæve i cirka en time et varmt sted. Der er nok til seks pizzaer.

Børnene måtte selv forme og pynte deres pizzaer. 

Lillemandens pizza
Idas Pizzagrin

Anders tændte op i grillen og mens vi ventede på at pizzastenen blev varm nok lavede Ida sæbebobler udenfor som Malte skulle fange. Og ja, der sker det der sker i et øjeblik uopmærksomhed af forældrene: Malte løber ind i grillen. Jeg ser det fra køkkenet af, han holder for sig med hænderne lige der hvor kullene ligger, hvor det er allermest varm. Heldigvis trækker han hænderne hurtigt tilbage. Vi er der lynhurtigt og får hans hænder under lunken vand. Man skal nemlig ikke bruge koldt vand. Jeg har sådan en opslagstavle med nødsituationer med børn. Der kan man hurtigt slå op og finde ud af hvad man skal gøre. Han fik også Arnika i form af globuli mod skrækken. Ejjj vi følte os så dårlig! De dårligste forældre! Men igen igen var vi heldige og vi takkede Lillemandens superskytsengel for at have beskyttet ham mod noget der ville have været værre. Der kom ingen store brandsår. Lille stakkel. Ud over det smertende udslæt så brænder han også fingrene. Sjovt nok at jeg skrev om positive og negative oplevelser man skal udsætte sine børn for tidligere i dag. Det var ikke det jeg mente! 


Pizzaerne blev rigtig lækre og efter at have fordøjet skrækken kunne Anders og mig også spise noget. Det smagte lækkert og vi har rester til i morgen. Anders og mig har nu lavet en aftale om at der altid er en der bliver i nærheden af grillen når den er tændt. 

One thought on “Hvad vi fik dagen med at gå med og tak igen til Lillemandens skytsengel

  1. Hej

    Det er også et top hygge projekt herhjemme, og vi har lavet piza herhjemme med børnene, dog i ovnen. Vi griller også rigtig meget, og har altid haft den aftale at der skal være en ved grillen vi har en lille have med havelåge. Hvor børne kan rende frem og tilbage når de er ude og lege. Heldigvis har vi ikke prøvet at der kommet til grillen, og pyhh godt det gik godt, men jeg kender det godt, at man som forældre lige banker sig selv lidt oveni hovedet over at man ikke passede på. Tror også begge mine piger har brændt sig ved pandekage bagning i et uopmærksomt øjeblik.
    Vh Mimi K

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s