Hindbærsnitter efter Trine Hahnemann

Min mand elsker hindbærsnitter. Jeg synes at dem man kan købe er alt for søde, så nu ville jeg endelig prøve at lave dem selv. Jeg havde jo stadig de hindbær vi plukkede i sidste uge, så det passede fint. Opskriften er egentlig ret simpel, ikke mange ingredienser og ikke noget fancy. 

Man blander mel og flormelis i en skål og kommer smørret i og smuldrer det mellem fingrene. Til sidst kommer et halvt æg i og det hele bliver til en kugle. Det er en almindelig mørdej, så ælt ikke for længe. Jeg lægger dejkuglen altid i køleskabet pakket ind i husholdningsfilm. Der ligger den så i mindst 30 minutter. I de fleste opskrifter står der så bare at man skal rulle den ud på et melet køkkenbord bagefter. Men jeg ælter den altid inden, så den bliver smidig når den rulles ud. 

Smørret smuldres med mel og flormelis
Ægget tilsættes
Den færdige dejkugle

Dejen rulles ud i et aflangt rektangel og halveres. Den lægges på bageplade med papir og hulles med et kødspyd. Jeg har bagt den 20 minutter på 160 graders varmluft. 


Mens den færdigbagte dej afkøler kan man lave marmeladen. Hvis den altså ikke er købt. Jeg havde frosset de friske hindbær ned og tog en kniv og skar den mængde af jeg skulle bruge. Her 300 gram. 

Man koger dem og kommer sukker i, her 100 g. Jeg kom også lidt vanille i. Derefter lod jeg det simre i 20 minutter. Husk at røre rundt af og til. 


Flormelis og vand blandes til glasur og fordeles på den ene halvdel. Hvis du vil kan du komme drys på. På den anden halvdel kommer marmelade på. Jeg lod den afkøle inden. Så lægges toppen på. Til sidst skæres kagen i små trekanter og hindbærsnitterne er færdige. De smagte forrygende. Ikke for sød, med hindbærrenes syre og den søde og sprøde dej…… lækkert! 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s