Almindelig weekend med forkølelse

I dag vil jeg fortælle lidt om hvad vi har lavet de sidste 36 timer. 

Malte og jeg kæmper stadig med vores forkølelse. Det er sådan en rigtig træls en der sidder i ørene. Jeg føler mig bare udmattet og syg og alligevel er der meget at lave. Meget mere jeg gerne ville lave eller have nået, men jeg må nøjes med det jeg kan. Ida har overnattet hos mormor fra onsdag til i går og derfor lovede jeg at besøge dem med Malte og Linnea fredag morgen. Vi hentede rundstykker på vores yndlings spisested Odins Hedeby. Her er der økologisk slowfood og de bedste stenbagte rundstykker der findes. Det blev hyggeligt hos min mor men også lidt anstrengende. Malte er kommet ind i en fase hvor han helst slår, niver eller skubber til Ida. Der er mange skænderier og han stopper ikke inden man rigtig skælder ud. Jeg kan hverken tåle skænderier der kommer som perler på snor eller at stå og råbe og skælde ud. 

Det er nyt for mig. Ida har været er nemt barn. Der skulle ikke mange skænderier til. Men Malte er en vildbasse. Og det er godt. Han er godt som han er. Men det kan være svært at rumme nogle gange. Han er vildt provokerende og han fortsætter virkelig tit indtil man koger under låget. Og det er svært. For jeg kan ikke lide mig selv når jeg når derhen hvor jeg bare får lyst til at, ja ærlig sagt til at klaske ham en. Hvilket jeg selvfølgelig ikke gør og jeg skammer mig over at jeg tænker sådan. Men jeg kan blive så sur og irriteret. Jeg føler mig magtesløs. Jeg prøver nu så godt jeg kan at finde kropskontakt, holde ham fast og sige til ham at han skal se på mig. Jeg prøver at sige ham i bestemt tonefald at han skal stoppe og så spørger jeg ham om han har forstået mig. Han prøver at stikke af, men jeg insisterer indtil han har sagt ja. Men det går ikke altid, fx mens jeg ammer. Jeg håber at det kun er en fase og snart overstået. Det er synd for Ida at det hovedsagligt går ud over hende. Hun er så tålmodig og slår ikke igen. Men hun bliver ked af det og det føles endnu værre i mit hjerte. Nok fordi jeg kan se mig selv i hende. Den der ikke kan forstå hvorfor man skal slå og drille og gøre ondt på andre. 

Egentlig skulle vi blive og spise middag sammen, men jeg kørte sen formiddag. Jeg kunne mærke at kræfterne var ved at slippe op. Og heldigvis er jeg blevet bedre til at sige fra og derfor pakkede jeg bilen og børnene og kørte hjem. 

Jeg forberedte en lækker grøntsagssuppe til aftensmaden. Jeg brugte de grøntsager vi havde derhjemme : spidskål, gulerødder, løg, Persille osv. 


Efter at have afleveret Ida til børnefødselsdag om eftermiddagen handlede jeg ind med Linnea. Hun sov hele tiden, så det var bare dejligt. Jeg købte friskt økologisk hakket kød og lavede kødboller til suppen da jeg kom hjem. Det smagte så godt. 


Om aftenen lavede en fuldkornshvedemelsgærdej som jeg stillede på køl til næste morgen. Den blev til rundstykker i morges. 


Vi havde også for mange overmodne bananer så jeg bagte et hurtigt bananbrød i morges. Det er en lækker sød sag som smager rigtig godt til kaffe eller en kop te.

Derefter gik vi ud. Vores plan for weekenden er at plukke ukrudt rundt om huset. Men så kom Thede som klipper vores får hvert år. Det er altid en oplevelse. Fårene vidste hvad der ventede dem så de stak af. Men efter et stykke tid fik vi dem fanget og nu er de nøgne igen. Solen skinner og det er herligt udenfor. Men jeg er træt og forkølet og derfor har jeg lagt mig med Linnea. 

Smukt smukt sommervejr
Fårene får ny frisure
Ikke meget tilovers uden pels
Vi har vores får kun for hyggens skyld. Vi slagter dem ikke. Vi havde også en buk engang og så havde vi små bitte lam om foråret. Det var fantastisk, men også meget arbejde. Så nu har vi kun tre damer tilbage: Bine, Bella og Blomma. Det er en særlig robust og lille race. Du kan læse om Ouessant får her hvis du er interesseret. 

Jeg håber at i ikke er forkølet og kan nyde den solrige weekend. Næste uge bliver travlt hos os. Linnea skal have sin første vaccine, Malte og Ida skal til tandlæge og vi skal aflevere vores skatteopgørelse. Næste weekend vil jeg ud og plukke jordbær med børnene for at lave marmelade. Har i nogle gode marmeladeopskrifter med jordbær? Så må i gerne skrive! 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s