Jeg ville have ønsket mig en mormor som dig

Mit forhold til min mor har ikke altid været godt. Som barn var det godt så vidt jeg husker, men som ung havde vi det svært. Der var et tidspunkt hvor jeg virkelig hadede hende. Det gør ondt at skrive. Og jeg ville aldrig kunne sige det til hende i dag, fordi mange ting har ændret sig. Jeg har følt mig svigtet som ung, og jeg var blevet svigtet. Hun kunne ikke bedre. Det gode er at hun selv ved det og vi har kunnet snakke om det. Og hun arbejder hårdt på sig for at gøre det bedre nu. Og hun gør det bedre. Vi kommer godt ud af det i dag. Og hun er en dejlig mormor til sine børnebørn.

Når jeg ser hende med mine børn, hvor glade de er sammen med hende og hvor højt de elsker hende, så kan jeg næsten blive lidt jaloux. Hun er den lidt skøre mormor som altid leger på øjenhøjde. Utrolig tålmodig og altid med en pose gummibamser i lommen. Hun arbejder i haven med dem og maler og leger playmobil i timevis. Hun har overskud til at læse fem bøger på en eftermiddag. Jeg kan føle at hun elsker dem. Hun elsker dem sikkert lige så meget som hun har elsket mig som barn. Når hun holder vores yngste, så er hun beskyttende og kærlig og jeg kan se hende for mig hvordan hun har holdt mig som baby. Hun arbejder med børn der har indlæringsvanskeligheder. Og hun er så god til at tage kontakt til børnene. De elsker at komme hos hende. Hun siger selv at hun kæmper for børnenes rettigheder. Deres ret til at lære og udvikle sig.

Hvis jeg havde haft sådan en mormor eller farmor, så havde jeg haft en jeg kunne snakke med da det blev svært derhjemme. Måske en jeg kunne have boet hos et stykke tid. Jeg havde haft en der lyttede til mig og der ville gøre alt for at jeg havde det godt. Måske en der havde beskyttet mig for alle de ting jeg udsatte mig selv for, eller blev udsat for. Det er betryggende at vide at mine børn har sådan en. Tak mor, jeg ville øsnke at jeg selv havde haft en mormor som dig.

IMG_6298
Mormor og Linnea laver middagslur

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s