Brusebadsboller

Brusebadsboller hedder som de gør fordi du bager dem om morgenen mens du er i bad. De laves af en koldhævet gærdej som burde mindst have hævet i køleskabet i 24 timer. Rundstykker, brød og boller bliver simpelthen bedre hvis de er koldhævet. Og helt sikkert også pizzadej. Dejen holder sig op til fem dage i køleskabet så du kan bare tage den mængde som du har brug for om morgenen og stille resten tilbage i køleskabet til dagen efter eller dagen efter.

Det er igen en opskrift fra Trine Hahnemann som er i samme bog som kanelsneglerne:

Som hun skriver kan du afprøve forskellige melsorter. Fordi det skal være morgenboller skal de indeholde fuldkorn hos os. Jeg kan godt lide at bruge femkorns fuldkorns havregryn i stedet for mel. Det fungerer lige så godt. Jeg tager 300 g af dem og lader dem stå lidt i gærvandet.

5 korns havregryn 300 g

 

Så kommer jeg 450 g mel i. Alt efter type mel skal du finde ud af hvor meget der skal i i forhold til vandet. Dejen må gerne være lidt fugtig. Tag en røremaskine eller træske så klistrer den ikke på fingrene.

Den færdige dej
Husholdningsfilm på

 

Nu stilles den i køleskabet, som sagt i mindst 24 timer.

I morges tog jeg den op. Varmede ovnen på 200 grader varmluft. Så tog jeg forsigtig den mængde op jeg bruger til en bolle, former den lidt og så kommer den også direkte på bagepladen. Ikke ælte dejen!!!

Dejen om morgenen
Bollerne på bageplade

Jeg bagte dem i 18 minutter. Og nåede at komme i bad. Lad dem hvile i fem minutter og afkøle på en rist.

De færdige boller
Velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s