Giver det mening?

Hvad skal den her blog handle om? Efter jeg er begyndt med at skrive er dette spørgsmål dukket op et par gange. Og hvorfor skal den skrives og hvorfor skal den handle om det den gør? Er det bare spild af tid? Min tid – som der alligevel er så lidt af for tiden. De få frie minutter jeg har om dagen bruger jeg nu på at skrive til bloggen. Jeg ved ikke engang om der er nogen der læser den, eller om der i fremtiden kommer nogen der læser den. Og har den så betydning for dem der læser den? Får det nogen til at smile, tænke sig om, blive inspireret, græde, bare i nogen form føle noget? Føle noget positivt? Eller er den ikke god nok? Bank bank her en den igen. Den der stemme der så tit finder vejen frem i mit hovede. Du er ikke god nok i det du gør! Og så kommer tvivlen. Måske skulle jeg helt lade være. Det du skriver er noget vås. Der er ingen der er interesseret i det. Og jeg er ved at give op. Få dage efter jeg er startet. Sådan har jeg følt mig en stor del af mit liv. At det jeg laver ikke er god nok. At jeg alt for hurtigt opgiver. Det er træls. Jeg føler mig som en der ikke gør de ting færdig hun er startet på. Jeg er en taber. Buhu buhu.

Ok nej, jeg vil ikke stoppe. Fordi når jeg så har skrevet noget og lagt det ud, så gør det mig glad og tilfreds. Fordi jeg elsker at skrive og jeg ikke har skrevet i lang tid. Og det er befriende og jeg har tid til at reflektere når jeg skriver. Ja, jeg føler at jeg udvikler mig. Og at jeg kan udvikle ideer, faktisk bliver jeg inspireret af at skrive. Og det er jo dejligt. Det er noget positivt. Så hvorfor lade være?

Hvad vil vi med vores liv? Det er meget vigtigt for mig at jeg laver ting som jeg selv har bestemt at jeg vil gøre. En slags selvbestemmelse, som jeg synes er enorm vigtig for at jeg føler mig tilfreds. Jeg er ikke god til at være ansat. At blive sat til et arbejde jeg bare skal udføre. Der går ikke lang tid og jeg begynder på at udvikle ideer, forbedre, føje kreative og humanistiske tanker til. Og så kan jeg ikke lade være med at snakke om dem. Og det kan godt være at nogle arbejdsgivere er positiv over for de ideer og tanker jeg har, men bestemt ikke alle. Og så er det pludseligt ikke mere så nemt at udføre arbejdet længere. Fordi det ikke er god nok. Jeg er ikke god nok i det. Det føles ikke rigtigt. Jeg er et socialt menneske. Jeg er god til at snakke med mennesker, og få kontakt med dem. Jeg er god til at arbejde med børn. Det kan jeg rigtig godt lide. Men nogle gange så kræver det også enorm meget. Der er meget larm. Og larm er jeg ikke god til. Det tager rigtig meget af min energi. Når jeg starter noget så giver jeg gas. Jeg vil lave det bedste, 110 procent. Og det går også godt et stykke tid, men så er energien brugt op og jeg begynder at køre på reserver. Jeg siger alligevel JA til en masse projekter, selvom jeg burde sige nej og tanke op. Men jeg er ikke god til at sige fra. Og så går det galt. Så føler jeg at det jeg præsterer ikke længere er god nok, jeg er ikke tilfreds med mit arbejde og til sidst går jeg i stå.

Hvordan finder man balancen? Balancen mellem at lave det man er god til og have overskud til at være sig selv og have tid til familien? Hvordan finder jeg ud af hvilket arbejde jeg ville gå glad og positivt hen til hver dag? Og tjener man penge med at lave det man brænder for? Måske er jeg bare for bange. Fordi jeg ligger da inde med en del ideer. Men det meste ville kræve at jeg gjorde mig selvstændig. Og det er hårdt. Det er bestemt ikke nemt at være selvstændig i Tyskland. Forsikringer og sygesikring er meget dyre. Og så bliver jeg bange og tanken bliver hurtigt skubbet langt væk. Men den kommer altid frem igen. Hvad har jeg at miste? Måske skulle jeg bare prøve? I hvert fald har jeg nu et års barsel til at gå og tænke over ideer, udvikle dem og informere mig. Og måske bliver det så mere konkret. Jeg er mor til tre unger nu og så længe de går i vuggestue/børnhave er det alligevel svært at have nok tid til at gøre sig selvstændig. Måske er det noget der kan lade sig gøre senere. Men på den anden side læser jeg også tit om kvinder der netop har gjort sig selvstændig da børnene var små. Hvor har de fået den kraft og det mod fra? Er du en af de modige? Kan du give mig nogle tips? Jeg skal nok skrive om mine ideer her på bloggen, hvad det er jeg godt kunne tænke mig at lave, og måske former der sig jo nogle konkrete projekter ud af det.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at jeg her på bloggen også vil præsentere nogle modige og stærke kvinder som jeg har lært at kende. Helst nogle jeg virkelig også har været i personlig kontakt med. Jeg vil udarbejde spørgsmål som jeg vil stille dem og jeg er spændt på deres svar. Måske kan det inspirere andre til nye små og store skridt i deres liv. Eller til at tage andre skridt, end dem man plejer. Give mod til at afprøve noget nyt. Finde noget smukt.

 

 

 

4 thoughts on “Giver det mening?

 1. Hej
  Faldt lige over din blog, og dine tanker kunne nærmest være mine. Dog har jeg to børn, og tumler med de samme problematiker som dig. Det der med at finde den rette hylde, og finde den rette vej. Jeg er i den grad også kørt sur i chefer, og vil hele køre mit eget løb. Men så kommer den igen mon jeg er god nok
  Tak for at dele dine tanker.
  Vh Mimi K

  Like

  1. Kære Mimi,
   Jeg er glad for at høre at der er nogen der har det som mig. For det meste prøver vi jo kun at vise de positive sider af os udadtil og meget af det der er inde i os kommer ikke ud til offentligheden. Men jeg synes at det er vigtigt, derfor deler jeg her på bloggen også mine tvivl og svage sider.
   Jeg ved jo ikke hvad du arbejder som, men nogen gange skal man tage chancen og følge sin indre stemme og drømme. For mig er det mere spørgsmålet om hvornår det er det rigtige tidspunkt. Mine børn er ret små endnu og det kan nok ikke lade sig gøre de kommende år. Men alligevel kan jeg samle ideer og finde informationer. Måske jo også en ide du kan gå i gang med? Eller måske er dine ideer allerede meget mere konkrete end mine? Fortæl gerne hvis du har lyst! Tvivlen om man er god nok vil nok altid være der, mon ikke? Men selvom det måske tager tid så møder man sikkert andre der vil synes om det man laver. Og måske er det ikke den brede masse, men nok til at man kan leve af det? Altså leve af det ens passion er og af det der gør en lykkelig. Jeg håber vi begge finder ud af det.
   Mh Janneke

   Liked by 1 person

   1. Hej Janneke
    Jeg øver mig meget i at vise folk hvem jeg er, igennem det sidste år har jeg været i praktik, fordi jeg har været sygemeldt med stress og en dårlig skuldre. Jeg vil rigtig gerne prøver kræfter som forfatter, men rent økonomisk har jeg en gæld med mine kæreste fordi vi prøvede at starte en restaurant for en del år siden i Laven ved Silkeborg. Jeg er udannet som køkken assistent og kok. Men kan ikke klare det rent fysisk og psykisk, det pres og stress der er. For jeg kan faktisk godt lide at lave mad, at få nye ideer, prøve ting af. Men tit og ofte handle det om tid, og et produkt der ikke er for dyrt. Men faktisk vil jeg bare gerne være lykkelig, og glad for at stå op og yde noget.
    Vh Mimi K

    Like

   2. Kære Mimi,
    Jeg når desværre ikke altid at svare lige med det samme.
    Jeg synes at det er fedt at i har prøvet, og jeg kan virkelig godt forstå at du ikke kan holde til det. Jeg har de samme tanker om at jeg ikke kan klare det at være selvstændig fordi det lægger et stærkt pres på en. Jeg har snakket en del med mind mand om, at det måske ville være bedre at gå om noget fælles. Altså at man finder to-tre andre man kan samarbejde med, men hver med sit område. Jeg håber du finder din vej og kan arbejde med noget der giver glæde .
    Mh

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s