Selvportrætter med børn

Flotte resultater i “de smås atelier”

Det med at fremstille selvportrætter med børn er ikke nemt. Børnene synes at det er enormt svært når de hører hvad det er de skal i gang med. Og jeg vil give dem ret. Et portræt er vel noget af det sværeste man kan foretage sig, hvis man har krav til at det skal ligne. Men jeg har opnået virkelig flotte resultater med denne metode jeg vil skrive om i dag. Og den kan nemt efterlignes hjemme, i skole eller børnehave.

Sådan kommer du i gang 

Materiale:

Papir

Lærreder som ikke er for store

Spejl

Vandfaste sorte tuscher

Ecoline akvarel farver ( bland og vælg farver for børnene, ikke mere end fire forskellige der harmonerer godt sammen)

Pensler

Start med at snakke om hvordan et ansigt ser ud og hvor øjne, næse, mund og sådan er placeret. Lad dem iagttage sig i spejlet og snak om hvilke former og ord de kan sætte på fx øjne og næse, rund/aflang/mørk/lys/lille osv. Jeg synes at det er vigtigt også at få hals og skuldre med på billedet så der ikke svæver et hovede uden krop på billedet til sidst. Hvis du synes kan du lade dem prøve at tegne på papir og med blyant først, jeg synes dog at det kan medføre at de hele tiden vil gøre det bedre og bedre og dermed lægger et pres på sig selv der i sidste ende gør dem utilfredse. Hos mig har de max to forsøg. De tegner direkte med sort tusch på papir. Sådan en fed vandfast tusch står så dejlig kontrastrig på det hvide papir. Derefter skal de overføre tegningen på lærredet først med blyant og derefter med tusch.

Først på papir
Overført på lærred

Når alle er færdige med at have overført deres portræt på lærred stilles farverne og pensler på bordet. Nemmest er hvis hver farve har sin egen bøtte og pensel. Nu stilles en timer som altid bipper efter 30 sekunder. Når tiden er gået sendes farven videre. Det gøres så længe til alle børn har haft hver farve to gange. (Eller som du nu synes) Og så er opgaven færdig.

img_9210

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s