Farsdag

I dag er farsdag og derfor har jeg lavet pancakes i morges. Vi elsker alle pancakes med ahornsirup her i huset, så det er tit i weekenden at jeg laver dem. Jeg har prøvet forskellige opskrifter og jeg synes den her er bedst:

PANCAKES

250 g mel

1 pakke tør gær

3 æg

Lidt salt

3 spiseske sukker (eller mindre)

1 spiseske smeltet smør

250 ml lunken mælk

Til stegning bruger jeg smørfedt (Butterschmalz)

Bland mel med gær i en skål. Bland salt, æggene, smør og sukkeret i en anden skål og pisk det godt sammen. Hæld blandingen i melet. Tilføj lidt efter lidt mælken og rør kraftigt til dejen får små bobler. Lad dejen hæve tildækket i mindst 45 minutter. Dejen skal være flydende, hvis den er for fast tilføj lidt vand med brus. Varm panden med smørfedt og steg pancakes. Serveres med ahornsirup, blåbær, jordbær, is og alt det i finder på.

Bobler i dejen er et godt tegn
Ind i den varme pande med smørfedt
Og vend
Lækker namme nam

 

De bedste pancakes jeg kender kan i øvrigt fås i Cafe Kritz (http://www.kritz.de/) i Flensborg. En stor pancake med lækker sprød rand.

Men som sagt er det farsdag så Anders fik en lille gave.

I kender det jo måske selv alt for godt at der ikke er meget tid tilbage til forholdet når der først kommer børn til. Vi har lige fået barn nummer tre og det ret kort efter at nummer to var kommet. Vores ældste Ida er Anders papfar til, så som i kan regne ud har vi faktisk ikke været sammen i særlig lang tid. Faktisk har jeg været gravid det halve af tiden vi har været sammen. Men nogen gange går det stærkt når man er sikker på at det er det rigtige. Så derfor blev vi gift kort tid efter vi kom sammen. Og jeg har aldrig fortrudt. Han er simpelthen den dejligste mand jeg kender. Han er kærlig, tager hensyn, tager ansvar, er sjov og musikalsk. Vi har det bare rigtig godt sammen. Og han er en fantastisk far. Også til Ida. Jeg er taknemmelig for hvor godt vi har det. Som par og med vores dejlige børn. For det flotte hus vi har fundet os, og at vi turde sige ja til det. For at vi bor i et land hvor der ikke er krig og undertrykkelse. For at vi har rigeligt med mad på bordet hver dag. Mit liv har ikke altid været sådan. Jeg ved godt hvordan det føles at være ved et punkt hvor man ikke har lyst til at leve mere. Jeg ved hvordan det føles at være så langt væk fra sig selv at man skader sig selv for at mærke man stadig er der. Jeg ved hvordan det føles at miste sin far til en sygdom alt for tidligt. Derfor ved jeg hvor rig jeg er. Ikke at jeg har mange penge på banken, ikke den materielle rigdom. Men rig på det der tæller. Kærlighed.

I hvert fald fik Anders ikke en gave som jeg havde købt til ham. Men en gave som man som par også har brug for. Det er noget af det frække, så resten må i tænke jer til. Men vi glæder os til det tidspunkt når alle børnene sover.

Husk nærvær! Husk at kramme og kysse! Smid tøjet og vær nøgen sammen når i har tid til det!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s